Pulpeciki z indyka

Smaczne pulpety z indyka.

Dodany przez: Anullka

Pulpeciki z indyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.44 z 36 głosów)

Składniki

  • mielone mięso z indyka 1/2 kg
  • bułka tarta 4 łyżki
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • mąka ziemniaczana
  • woda 1/2 litra
  • przyprawa do drobiu
  • listek laurowy
  • jajko

Przygotowanie

  1. Mięso mielone z indyka przełożyć do miseczki, wbić jajko. Cebule pokroić bardzo drobniutko, podsmażyć na odrobinie oleju, wlać do mięsa. Dodać bułkę tartą, sól, pieprz, wyrobić. Wlać wodę do rondla, dodać trochę przyprawy do drobiu, listek i ziele, zagotować. Formować małe klopsiki, panierować w mące ziemniaczanej wrzucać do gotującego wywaru. Gotować na małym ogniu,około 15 min. Można jeszcze zagęścić sos trochę mąką. Doprawić do smaku.
  2. Smacznego.
mięso przyprawy obiad indyk pulpety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze