Pudding ryżowy z gruszką

Ocena:

4.52 (176)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
  • łatwy

Pudding ryżowy z gruszką z książki "Moje życie z Hashimoto i SIBO" Kasi Dziurskiej to pomysł na zdrowy deser lub słodkie drugie śniadanie. Przepis jest bardzo prosty, szczególnie polecany osobom, u którym zdiagnozowano Hashimoto lub/i SIBO, a które nie chciałyby rezygnować z domowych słodkości.

Składniki:

  • ryż jaśminowy  3 łyżki stołowe

  • mleko kokosowe  0.5 szklanki

  • gruszki  2 szt.

  • cynamon  1 szczypta

  • płatki migdałowe  1 łyżka stołowa

Pudding ryżowy z gruszką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1: Ryż ugotuj w mleku z dodatkiem cynamonu. Pod koniec gotowania dodaj gruszki – niech się podduszą.
    Na talerzu dodaj płatki migdałowe.

Porady

  • ryż odmierzamy "na sucho"
  • ryż jaśminowy możemy zamienić na ryż basmati
  • gotowy pudding ryżowy dekorujemy sezonowymi owocami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne