Pucharek z awokado

Ocena:

4.47 (162)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Pucharek z awokado

Składniki:

  • 20 dag zblanszowanych krewetek (różowych)
  • 2 pomidory
  • 2 dojrzałe awokado
  • limonka
  • pęczek aromatycznych ziół (łącznie kolendry, natki pietruszki i szczypiorku)
  • sos:
  • limonka
  • łyzka białego rumu
  • łyżeczka płynnego miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szczypty tartego imbiru
  • sól
  • pieprz

Pucharek z awokado - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki tniemy na mniejsze kawałki.
  • Pomidory przecinamy na pół, wyciskamy je w dłoni, aby usunąć pestki, i kroimy w kostkę.
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki.
  • Wszystkie składniki sosu łączymy na gładką emulsję.
  • Krewetki, pomidory i awokado mieszamy z sosem i 3/4 posiekanych ziół.
  • Podajemy w pękatych pucharkach udekorowane reszta ziół.

Porady

Zobacz też: awokado - sprawdzone przepisy

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne