Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach - Gwiazdka 2007 (http://grumko.blox.pl)

Dodany przez: grumko

Pstrąg w migdałach

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 pstrągi,
  • 10 dag migdałów,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki maki,
  • sól, pieprz,
  • 1 cytryna i listki zielonej pietruszki.

Przygotowanie

  1. Ryby oskrobać i wypatroszyć pozostawiając z głowami. Umyć. Osuszyć. Posolić, oprószyć pieprzem. Odstawić na 20 min. Migdały sparzyć, obrać, pokroić w płatki (lub kupić gotowe płatki). Ryby obtoczyć w mace i potem w płatkach migdałowych. Oliwę z masłem mocno rozgrzać na patelni, ułożyć pstrągi smażyć po 5-6 min. Z każdej strony. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki i każdy naciąć od brzegu do środka. Skręcić w śmigło. Usmażone pstrągi przełożyć na półmisek. Podawać przybrane "śmigłami" z cytryny i zielonymi listkami pietruszki
ryby obiad pstrąg migdały
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze