Pstrąg pieczony

Ryba może zostać podana jako danie główne, bez dodatków.

Dodany przez: Elcia84

Pstrąg pieczony

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • wypatroszony pstrąg średniej wielkości
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie lub inne zioła: bazylia, estragon, natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Rybę umyć i osuszyć.
  2. Położyć rybę na foli aluminiowej.
  3. Wycisnąć sok z połówki cytryny i skropić sokiem rybę w środku i na zewnątrz.
  4. Rybę osolić, opieprzyć w środku i na zewnątrz. Zioła również wsypać do środka i obsypać nimi rybę na zewnątrz.
  5. Pomidora i cebulę pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do środka ryby. Farsz może nawet "wysypywać się" z ryby.
  6. Na rybę nałożyć kawałek masełka.
  7. Zawinąć pakunek w folię.
  8. Piec około 30 - 35 minut w 180 C.
grill ryby obiad pstrąg
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze