Przepis na Carpaccio z buraków z hummusem

Carpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły. Prezentuje się imponująco, dlatego bez wątpienia można ją przysłowiowo konsumować także

Dodany przez: mniam

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 osób
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 granat
  • 3-4 czerwone buraki
  • 2 opakowania Hummusu klasycznego Well Well
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • pęczek natki pietruszki
  • garść rukoli
  • ziarna czarnuszki
  • ziarna słonecznika
  • tłuczony czarny pieprz

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy na cienkie talarki, które układamy na talerzu.
  2. Doprawiamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy tłuczonym pieprzem.
  3. Na buraki nakładamy łyżeczką porcje hummusu. Wszystko przybieramy natką pietruszki, rukolą, ziarnami granatu oraz czarnuszką i prażonym (na suchej patelni) słonecznikiem.
  4. Wskazówka: Jeżeli mamy bardzo mało czasu, możemy ekspresowo przygotować carpaccio, kupując ugotowane buraki (zamykane termicznie) – wówczas efektowna potrawa powstanie już w 20 minut. Gotowe! Wszystkiego Smacznego!Well-well.eu
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze

Podobne przepisy