Potrawka z żołądków drobiowych

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 50 minut Porcja: 170 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Potrawka z żołądków drobiowych

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
170 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Włożyć do rondla, zalać szklanką osolonego wrzątku, obgotować 10 minut. Odcedzić na sicie, lekko przestudzić.
  2. Cebule obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i żołądki, przesmażyć. Podlać bulionem, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut.
  3. Dodać pieczarki, wymieszać, dusić jeszcze 10 min. Oprószyć mąką, mieszając podgrzać, przyprawić, posypać natką. Podawać z kaszą.
obiad pieczarki Potrawka pietruszka żołądki drobiowe do kaszy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze