Potrawka z mięsa mielonego

Na ciepło rewelka.

Dodany przez: lenuta

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 woreczki ryżu
  • do 50 dkg mięsa mielonego
  • bulion ok 2 szklanek
  • koncentrat pomidorowy
  • vegeta
  • maggi
  • pieprz czarny mielony
  • zielenina
  • cebulka
  • czosnek 3 ząbki

Przygotowanie

  1. Na patelni nagrzać 4 łyzki oleju. Wrzucic ryż i smażyć ok 15 minut.
  2. następnie wlać bulion, nakryć pokrywka i dusic na małym ogniu,
  3. tak aby ryz podwoił swoją objetość.
  4. Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone z cebulką, czosnkiem i przyprawami.
  5. Podduszony ryż wrzucamy do garnka, dodajemy mięso mielone. Dolewamy szklankę wody.
  6. Dusimy ok 20 minuta, w trakcie dodajemy koncentrat.
  7. Wrzucamy zielenine tzn pietruszkę.
  8. Rozrzedzając bulionem zrobimy zupe ala gulaszową
mięso obiad przekąska kolacja ryż koncentrat pomidorowy mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze