Pomidory suszone z kaparami i anchois

Przysmak z Apulii

Dodany przez: mojegotowanie

Pomidory suszone z kaparami i anchois

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 10 dag suszonych na słońcu pomidorów
  • łyżka octu balsamicznego
  • łyżka oliwy
  • słoik dużych kaparów
  • 10 filecików anchois
  • pęczek bazylii

Przygotowanie

  1. Aby suszone pomidory utraciły częściowo swój bardzo słony smak, zalewamy je ciepłą, przegotowaną wodą, tak aby były całkowicie zakryte i dodajemy ocet balsamiczny. Dolewamy także kilka kropel oliwy. Pozostawiamy je w wodzie na pół godziny, aż staną się miękkie i wilgotne. Osączamy, do każdego pomidora wkładamy kapary, fileciki anchois i świeże listki bazylii. Pomidora zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Podajemy z humusem lub dipem z jogurtu.
  2. Zobacz podobne przepisy :  Tartaletki z trzema serami
  3. Czerwona pasta z salami
  4. Roladki warzywne
  5. Faszerowane pomidory
  6. Pieczarki faszerowane
  7. Ślimaczki z cukinią
  8. Torta salata
przekąska pomidory kapary
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze