Gulasz pomidorowy

Ocena:

4.54 (199)

  • 55 min.
  • dla 4 osób
Gulasz wieprzowy w pomidorowej wersji.

Składniki:

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1 kostka mięsna
  • 1 puszka pomidorów w zalewie pomidorowej

Gulasz pomidorowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szynkę wieprzową pokroić w niezbyt dużą kostkę, zrumienić ją na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Czosnek pokroić w plasterki i również dodać do mięsa. Wszystko oprószyć solą i kolendrą. Dodać kostkę mięsną, wymieszać i smażyć chwilkę razem. Do mięsa wlać szklankę wody, dodać pomidory razem z zalewą. Garnek z mięsem przykryć. Wszystko dusić powoli do miękkości pod przykryciem. Gotowy gulasz w razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne