Półkruche ciasteczka w mig!

Ocena:

4.53 (163)

  • 15 min.
Są błyskawiczne w wykonaniu i bardzo smaczne!

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 kostki masła
  • odrobinka mleka
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • potasowane orzeszki ziemne/włoskie
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Półkruche ciasteczka w mig! - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wsypać/wrzucić do miski i szybko zagnieść.
  • 2. Z gotowego ciasta lepić kuleczki i spłaszczać je, układając na blaszce ( w odległości 3 cm od siebie).
  • 3. Blaszkę włożyć do piekarnika-180 stopni Celsjusza.
  • 4. Wyjąć po ok. 15 minutach, kiedy będą podpieczone.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne