Przepis na polędwiczki - polędwiczki otulone boczkiem
Składniki:
4 polędwiczki wieprzowe
16 plasterków chudego boczku
4 łyżki musztardy
2 łyżki zielonego marynowanego pieprzu
2 suszone pomidory (z oliwy)
DODATKI:
sól
po łyżce mąki i masła
1/2 szklanki mleka
Polędwiczki otulone boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepis na polędwiczki z boczkiem:
Polędwiczki pokroić w poprzek na kawałki szerokości 5 cm, oprószyć solą.
Boczek posmarować musztardą, posypać marynowanym pieprzem, owinąć nim polędwiczki, spiąć wykałaczkami, ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania.
Mąkę przesmażyć z masłem, rozprowadzić mlekiem, dodać pokro-jone pomidory, wymieszać, polać polędwiczki. Piec 25 min w 180°C. Przed podaniem można udekorować zieleniną.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!