Polędwiczki otulone boczkiem

Ocena:

4.41 (204)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
Przepis na polędwiczki - polędwiczki otulone boczkiem

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe
  • 16 plasterków chudego boczku
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 łyżki zielonego marynowanego pieprzu
  • 2 suszone pomidory (z oliwy)
  • DODATKI:
  • sól
  • po łyżce mąki i masła
  • 1/2 szklanki mleka

Polędwiczki otulone boczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepis na polędwiczki z boczkiem:
  • Polędwiczki pokroić w poprzek na kawałki szerokości 5 cm, oprószyć solą.
  • Boczek posmarować musztardą, posypać marynowanym pieprzem, owinąć nim polędwiczki, spiąć wykałaczkami, ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania.
  • Mąkę przesmażyć z masłem, rozprowadzić mlekiem, dodać pokro-jone pomidory, wymieszać, polać polędwiczki. Piec 25 min w 180°C. Przed podaniem można udekorować zieleniną.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne