podstawowy_krem_czekoladowy_do_tortow_i_ciast

Podstawowy krem czekoladowy do tortów i ciast

Ocena:

4.5 (177)

  • 30 min.
Krem wszechstronnie wykorzystywany nie tylko do tortów, ale także do innych ciast

Składniki:

  • żółtka 2-3 szt
  • cukier puder 3/4 szklanki
  • masło 1 kostka
  • czekolada 1 tabliczka
  • kawa naturalna 1 łyżka
  • olejek waniliowy
  • mleko do kakao

Podstawowy krem czekoladowy do tortów i ciast - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żółtka utrzeć z cukrem do białości.
  • Utrzeć masło i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo utarte żółtka, rozgrzaną na parze czekoladę, drobno zmieloną kawę i olejek waniliowy.
  • Zamiast czekolady można dodać kakao, zagotowane z 4 łyżkami wody lub mleka.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne