Placuszki buraczane z remuladą duńską

Placki buraczane z sosem Remulada duńską. Doskonałe jako danie główne albo dodatek.

Dodany przez: Kobi

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia
s

Składniki

  • 1 podłużny duży burak (ugotowany i obrany)
  • ½ cebuli czerwonej
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • sos remulada duńska (np. marki Folwark)

Przygotowanie

  1. Buraka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do startych buraków i wymieszać z jajkiem i mąką. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią. Podawać ciepłe z Remuladą duńską.

Wskazówki

http://www.gotujzfolwarkiem.pl/2017/04/placuszki-buraczane-z-remulada-dunska.html

sos buraki Folwark remulada duńska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze

Podobne przepisy