Placki Tortilla

Placki na tortillę to bardzo prosta sprawa .

Dodany przez: luna19

Placki Tortilla

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.4 z 15 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • woda

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto z dodatkiem wody takie jak na makaron czy na pierogi. Trudno tu określić ilośc wody ponieważ zależy to od suchości i rodzaju mąki. Nie za twarde ale i nie za miękkie. Podzielić na 5 części i cienko rozwałkować.
  2. Smażyć na suchej patelni z obu stron, aż pojawią się bąble . Nie przypalić, mozna odwracac kilkakrotnie. Po usmażeniu włożyć do garnka i przykryć pokrywką.
przekąska tortilla mąka smażenie mlacki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze