Placki po wegiersku

wyjatkowy smak

Dodany przez: ola83

Placki po wegiersku

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • -placki ziemniaczane usmażone
  • -mieso gulaszowe
  • -cebula,
  • -papryka czerwona,zielona
  • -papryka ostra i słodka w proszku
  • -koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki
  • -sól,pieprz
  • -olej do smażenia

Przygotowanie

  1. FARSZ: Mięso umyj i pokrój w kostkę, cebulę obrac i pokroić w kostke . połówki papryki umyć i pokroić w krótkie paski. W rondelku rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę, dodać papryke słodką w proszku (2 łyżeczki) oraz paryke ostrą (1/2 łyżeczki) zrobic z tego sos nastepnie dodać pokrojone w kostę mięso. dusić pod przykryciem 30 min. co jakiś czas mieszając żeby sie nie przypaliło. dodac pokrojoną w paki paprykę, odrobinę posolić oraz popieprzyć. dusić ok 10 minut na koniec dodać koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszce (mogą też być świerze pomidory ale obrane ze skórki) na koniec jeszcze doprawić farsz do smaku. Jeżeli farsz jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką ziemiaczaną. tak przygotowany farsz wykladamy na placki. i podajemy.
mięso obiad gulasz placki ziemniaczane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze