Pikantne francuskie ciasteczka

Bardzo smaczne ciasteczka do wina i piwa:)

Dodany przez: Dariaa

Pikantne francuskie ciasteczka

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
60 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 serki topione czyste hochland
  • posiekany szczypiorek
  • 2 serki śmietankowe śniadaniowe hochland
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • sól
  • 5 łyżek czubatych mielonych orzechów
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki baz

Przygotowanie

  1. Blachę wsadową piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, małą obręczą do pierogów wyciąć ciasteczka z ciasta francuskiego. Jajko dokładnie roztrzepać i posmarować każde ciasteczko.
  2. Piec około 8-10 min w 200 st C, aż ciasteczka ładnie się zrumienią. Serek topiony rozgnieść widelcem i dodać szczypiorek, doprawić słodką lub ostrą papryką, wymieszać i smarować lekko ciasteczka.
  3. Serek śniadaniowy zmiksować z mielonymi orzechami, dodać szczyptę papryki ostrej lub słodkiej i odrobinę soli, dokładnie wymieszać, posmarować ciasteczka.
  4. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki i wyciąć miąższ, układać na posmarowanych ciasteczkach i udekorować listkami bazylii.
  5. Smacznego.
przekąska kolacja ciasteczka orzechy ciastka nadzienie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze