Pikantna zupa z fasolą

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 1 i 1/2 godziny Porcja: 250 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez: mojegotowanie

Pikantna zupa z fasolą

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 kg wołowiny
  • 30 dag cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżki kminku
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 l bulionu mięsnego
  • 15 dag fasolki z puszki
  • 2 marchewki
  • 2 papryki
  • 1/4 selera
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy. Na pozostałej porcjami podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka wraz z cebulą i czosnkiem, doprawić solą, pieprzem, kminkiem i papryką, poddusić. Dodać pastę pomidorową, wlać bulion, przykryć, gotować ok. 1 godz.
  2. Marchewki i seler obrać, pokroić w słupki. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa, gotować kolejne 30 min. Przed końcem gotowania dodać odcedzoną fasolkę, jeszcze raz doprawić i wymieszać.
zupa wołowina zupa fasolowa Pikantna fasolka z puszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze