Pikantna zupa z fasolą

Ocena:

4.52 (155)

  • 20 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 1 i 1/2 godziny
Porcja: 250 kcal
Składniki na 8 porcji

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 30 dag cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżki kminku
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 l bulionu mięsnego
  • 15 dag fasolki z puszki
  • 2 marchewki
  • 2 papryki
  • 1/4 selera
  • sól, pieprz

Pikantna zupa z fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy. Na pozostałej porcjami podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka wraz z cebulą i czosnkiem, doprawić solą, pieprzem, kminkiem i papryką, poddusić. Dodać pastę pomidorową, wlać bulion, przykryć, gotować ok. 1 godz.
  • Marchewki i seler obrać, pokroić w słupki. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa, gotować kolejne 30 min. Przed końcem gotowania dodać odcedzoną fasolkę, jeszcze raz doprawić i wymieszać.

Porady

Zobacz też: zupa z fasolki szparagowej i cukinii

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne