piersi z indyka duszone w cebulce z papryką

postanowiłam zamienić zwykłe kotlety na mięso duszone jest zdrowe i mężowi bardzo smakowało:)

Dodany przez: Koalinka

piersi z indyka duszone w cebulce z papryką

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 pierś z indyka,
  • oliwa z oliwek,
  • 1 zielona papryka,
  • 2 średnie cebule,
  • ziola prowansalskie(do smaku),
  • bazylia(do smaku),
  • pieprz ziołowy(do smaku),
  • oregano(do smaku),
  • sól czosnkowa(do smaku),

Przygotowanie

  1. pokroić pierś w średniej grubości paski; do miseczki wlać 4 duże łyżki oliwy z oliwek dodając przyprawy (zioła prowansalskie, sół czosnkową, oregano, bazylię, pieprz) zamieszać dokładnie wszystko i każdy kawałek indyka dokladnie nasmarować tym potem zostawić na 20 minut w tej miseczce.
  2. W tym czasie pokroić cebule w cienkie paski i paprykę również.
  3. Po 20 minutach nalać trochę oliwy na patelnię i obsamażyć z każdej strony kawalki indyka, dodać potem cebulę i paprykę i dusić mieszając jakieś 10-15 minut (aż cebula będzie zeszklona)
  4. Można podawać z ziemniakami lub z ryżem
  5. SMACZNEGO:)
obiad piersi z indyka duszone w cebulce z papryką
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze