PIERS Z KURCZAKA Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU

Aromatyczne mięsko drobiowe,pyszne warzywa,sos sojowy

Dodany przez: majka190382

PIERS Z KURCZAKA Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 3 głosów)

Składniki

  • 50dag piersi zkurczaka
  • 25 dag mieszanki chińskiej mrożonej
  • 3 łyzki sosu sojowego
  • słoik sosu chińskiego 500g
  • 1 papryczka chili
  • pieprz,sól-do smaku
  • olej do smażenia
  • 2 szklanki ryżu

Przygotowanie

  1. Piersi kurczak kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszając
  2. Na pateknię dokładamy sos chiński,duimy jeszcze ok 10 minut. Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem
kurczak warzywa obiad DANIE CHIŃSKIE
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze