Pierś z kurczaka z mozarellą z opiekanymi ziemniaczkami i świeżą surówką.

Danie jest pyszne i nie wymaga żadnego talentu kucharskiego, nic nie zdołacie tu zepsuć :)

Dodany przez: a.febo

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Filet z piersi kurczaka
  • Oliwa z oliwek do smażenia
  • Mozarella-Zott
  • Pomidory
  • Listki świeżej bazylii
  • Ziemniaki
  • Sałata lodowa
  • Kukurydza z puszki
  • Sos włoski Knorr-torebeczka

Przygotowanie

  1. Filet z piersi kurczaka porcjujemy na grubsze kotlety (ilość wg uznania) przyprawiamy solą i pieprzem następnie smażymy na oliwie z oliwek do momentu aż filet będzie zarumieniony na złoto.
  2. Gdy kotleciki już będą gotowe kroimy mozarellę w talarki w taką grubość żeby ser ładnie się rozpuścił -gotowe kotleciki możemy udekorować pomidorem i świerzą bazylią.
  3. Ziemniaczki opiekamy w całości lub w talarkach , pod koniec pieczenia posypać przyprawą do ziemniaków.
  4. Surówka:
  5. Sałatę lodową rwiemy na strzępy dodajemy pokrojone pomidorki i kukurydzę z puszki-całość delikatnie mieszamy i polewamy sosem włoskim-Knor`a (torebkę sosu rozpuszczamy w łyżce oleju i wody) .
  6. Powyższą surówkę możemy zastąpić gotowanymi warzywami na parze posypanymi serem żółtym.
mięso obiad kolacja pomidory pierś z kurczaka sałata lodowa mozarella kukurydza z puszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze