piers z kurczaka w warzywach

Nie masz pomysłu na obiad , oto błyskawiczne danie!

Dodany przez: mała gaduła

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • Panierka
  • jajko
  • sól , pieprz, zioła
  • mąka , bułka tarta.
  • olej do smażenia
  • warzywa na patelnię (mrożonka )

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić w paski dość grube (grubsze niż palec). jajko wymieszać z przyprawami, paluszki mięsne panierować (1 mąka , jajo, bułka tarta) smażyć na złoty kolor.
  2. Warzywa wysypać na patelnię dusić w wodzie (ze 3 łyżki) i z dodatkiem oleju aż do miękkości. Przyprawić
  3. Paluszki usmażone wymieszać z warzywami. danie można podawać z makaronem , ryżem , ziemniaczkami. Smacznego!
kurczak warzywa obiad
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze