Pierś z kurczaka w panierce

Kotleciki rozpływają się w ustach!!!

Dodany przez: lenuta

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • odrobinę mleka
  • bułka tarta
  • olej

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć.Podzielić na 4 części.
  2. Każdą lekko roztłuc i posypać solą.
  3. Przygotować do panierowania.
  4. W głębokim talerzu rozczepać jajka z mlekiem i mąką, dodać sól i pieprz.
  5. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą.
  6. Kotlety kolejno moczyć w masie jajecznej a nastepnie w bułce tartej.
  7. Piec na oleju .
obiad jajko pierś z kurczaka bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze