Pierś z kurczaka w panierce

Dobry pomysł na inny sposób podania kotletów z piersi!

Dodany przez: martynakam

Pierś z kurczaka w panierce

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • krakersy
  • przyprawa GYROS
  • maślanka

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczka dzień wcześniej pokroić na cienke kotlety, włożyć do maślanki i pozostawić na noc w lodówce. Przed przygotowaniem opłukać i osuszyć mięso na ręcznikach papierowych. Krakersy pokruszyć drobno, wymieszaćz przyprawą i obtoczyć w nich kotlety. Ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku ok. 30 minut. W między czasie przekręcić. SMACZNEGO!
kurczak mięso obiad panierka pierś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze