Pierś z kurczaka w ketchupie

Ocena:

4.57 (196)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
Błyskawiczna potrawa z piersi kurczaka z pieczarkami i ketchupem.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 4 duże pieczarki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżka papryki suszonej w płatkach
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 gałązka świeżego oregano
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

Pierś z kurczaka w ketchupie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli. Smażyć razem ok. 5 minut. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę i dodać razem z płatkami papryki do pieczarek z cebulą. Dodać paprykę mieloną, przyprawę do kurczaka i posiekane listki oregano, wymieszać. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, ok. 10 minut. Po tym czasie dodać ketchup, wlać pół szklanki wody. Dokładnie wymieszać. Można podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne