Pierś z kurczaka po cygańsku.

Bardzo szybka pierś z kurczaka w cygańskim, pikantnym sosie.

Dodany przez: Marcela

Pierś z kurczaka po cygańsku.

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • mała pierś z kurczaka
  • pół szklanki mąki
  • przyprawa gyros
  • curry, sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • ketchup lub własny sos pomidorowy
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 mała czerwona cebulka
  • pół puszki kukurydzy
  • koperek lub pietruszka

Przygotowanie

  1. Najpierw kroimy ogórki kiszone i cebulkę w kosteczkę (ilość wedle upodobania). Mały pikantny ketchup (najlepiej własnoręcznie zrobiony) wlewamy do rondelka. Następnie wsypujemy kukurydzę , ogórki i cebulkę. Przyprawiamy pieprzem, pietruszką lub koperkiem. i podgrzewamy 5 minut na małym ogniu.Pierś należy delikatnie rozbić przyprawić gyrosem oraz curry, obtoczyć w mące. i delikatnie podsmażyć na dwóch łyżkach oleju. Pierś na talerzu polewamy sosem i gotowe!
mięso obiad kolacja sos sos pomidorowy pierś kukurydza ogórek kiszony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze