Pierś kurczaka ze szpinakiem

Dobre na każdą okazję, na obiad na danie główne, na uroczystości itp.

Dodany przez: Majek1978

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • paczka szpinaku
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1\5 kostki masła
  • bułka tarta, mąka, 2-3 jajka > panierka
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka rozbić na średnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle,dodać rozgnieciony czosnek i sól.Smażyć do momentu aż odparuje woda.Ostudzić. Szpinakiem nadziewać rozbite wcześniej schabiki i porobić zawijasy. Następnie panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.
kurczak mięso obiad kolacja szpinak kotlety pierś kurczaka smażenie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze