Pierś faszerowana pieczarkami

pyszne

Dodany przez: ola83

Pierś faszerowana pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 4 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 kg pieczarek
  • 1-2 papryki czerwone
  • kilka plasterków sera żółtego
  • bułka tarta , mąka, 2 jajka
  • słodka papryka( w proszku), sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na koniec dodac papryke slodka- wode która zostanie odlać. Papryke umyc i pokroić w paseczki
  2. Piersi z kurczaka umyć , rozdzielic na pojedyncze i każdą poprzekrajać nie do konca przez srodek i otworzyc powstala "kieszen", posypać solą i pieprzem , do otwartych piersi kurczaka nakaładać pieczarki, papryke (paski) i kawałeczki sera zołtego.
  3. Końce "kieszeni" mozna zamknać wykałaczką
  4. kieszonki obtoczyć w mące, jajaku i bułce tartej,  kazdy kawałek obsmażyc na dobrze rozgrzanej patelni.
mięso warzywa obiad pierś z kurczaka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze