piers_a_la_faworki_w_czosnkowym_sosie

Pierś a'la faworki w czosnkowym sosie

Ocena:

4.49 (188)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Pyszne chrupiące faworki z piersi kurczaka .

Składniki:

  • na 3 osoby.
  • 3 połówki piersi z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia
  • sos;
  • łyżka oleju
  • szczypta suszonej papryczki
  • ząbek czosnku
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • sól
  • pieprz

Pierś a'la faworki w czosnkowym sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi oczyścić i cienkim nożem do filetowania pociąć na cieniutkie skośne plasterki, posypać odrobinę przyprawą do kurczaka. Panierować delikatnie w mące przeciąć ostrym nożem sam środek i tak jak się robi faworki przekręcić przez otwór ..rozgrzać olej na patelni ok 2 cm od dna i smażyć partiami drobiowe faworki.
  • sos; na oleju lekko przysmażyć posiekany drobno czosnek, dodać przyprawę papryczkę i jogurt wymieszany z mąką kukurydzianą.. doprawić do smaku, zagotować.. polewać drobiowe faworki.
  • Sałatkę zrobiłam z ogórków, cebuli i papryki z odrobiną oliwy, sól i pieprz
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne