Pierogi ze szpinakiem i białym serem

Pierogi ze szpinakiem i białym serem

Dodany przez: _Milena_

Pierogi ze szpinakiem i białym serem

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 450g szpinaku
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 2 opakowania sera (może być twaróg)
  • pieprz
  • sól
  • kilka ząbków czosnku
  • masło do podania
  • ser parmezan do podania
  • bazylia świeża

Przygotowanie

  1. Ciasto:
  2. Zagniatamy ciasto z mąki, ok. 3 łyżek szpinaku, wody oraz jajka. Wygniatamy. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką średniej wielkości kółka.
  3. Farsz:
  4. Ser mieszamy ze szpinakiem oraz odpowiednio doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  5. Ulepione pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy kilka minut od ponownego zawrzenia wody.
  6. Na talerzu podajemy z roztopionym masełem, parmezanem i świeżą bazylią.
obiad pierogi Biały Ser
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze