PIEROGI Z PŁUCEK WIEPRZOWYCH

Przepis od kuzynki.

Dodany przez: foka

PIEROGI Z PŁUCEK WIEPRZOWYCH

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 kg płucek wieprzowych/ugotować/
  • 1/2 kg ziemniaków/ugotować/
  • 2-3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki oleju
  • ciasto pierogowe ufam,że każdy ma swój sprawdzony przepis

Przygotowanie

  1. Ugotowane płucka zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem o większych oczkach jeśli ktoś takie posiada dodając ugotowane i zmielone ziemniaki sitkiem o normalnych oczkach jakie posiada maszynka.Cebulę obrać pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju dodać do płucek i ziemniaków doprawić solą pieprzem i pozostałymi przyprawami.Następnie robić pierogi.Ugotować i podawać ze skwarkami.Smacznego
przyprawy obiad płucka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze