Pierogi z nadzieniem z pasztetu

Czasochłonne ale dobre, mój mąż je uwielbia:)

Dodany przez: ilka222

Pierogi z nadzieniem z pasztetu

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • Niecałe pół kg mąki
  • szklanka letniej wody
  • jajko
  • szczypta soli
  • pasztetowa ok. pół kg (dobrze rozsmarowująca się)
  • pieprz
  • sól cebula
  • jajko do nadzienia
  • masło i cebula -do polania

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypac na stolnicę, wbic jajko i wlac wodę, wyrabiac ciasto aż będzie jednolite i elastyczne, rozwałkowac i wykrawac kółeczka szklanką. Przygotowac farsz: Do miski włożyc pasztetową, posolic, dodac pieprz-dośc sporo, dodac pokrojoną w kosteczkę cebulę, wbic jajko i dokładnie wymieszac, nakładac na kółeczka, zlepic pierogi i ugotowac we wrzątku. Polac stopionym masłem z cebulką zrumienioną pokrojoną w kosteczkę.
obiad pierogi pasztet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze