Pierogi z nadzieniem z Bobu

Mój pomysł na pierogi inaczej. są na ostro z czosnkiem ale pycha

Dodany przez: oliwija

Pierogi z nadzieniem z Bobu

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Kalorie:
10 kcal
Porcje:
60 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Ciasto:
  • • 1 kg mąki
  • • 1 jajko
  • • 1 żółtko
  • • 2 łyżki oleju
  • • szczypta soli
  • • gorąca woda
  • Farsz:
  • 1 kg gotowanego na bardzo bardzo miekko bobu ( najlepiej troche starszego)
  • sól pieprz do smaku
  • dwa ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Zagniesc ciasto.
  2. z gotowanego bobu ( najlepiej jeszcze na ciepło) wycisnać te zielone środki. Przecisnac przez prskę do ziemniaków lub zemleć w blenderze. Masa powinna być dosc gęsta. doprawić do smaku.
  3. Z ciasta wykrawać krażki nadziewać masą bobową. Gotować ok 15 minut w osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami.
  4. smakuja nawet na zimno:)
warzywa obiad przekąska wegetariańska pierogi sól mąka bób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze