Pierogi z mięsem

Uwielbiam wszelkie pierogi. Oto moje tradycyjne z mięsem...

Dodany przez: Mysia27

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Ciasto:
  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • woda
  • Farsz:
  • 30 dkg mięsa z zup lub ugotowanego z przyprawami
  • 2-3 ugotowane marchewki
  • 1 mała cebula
  • łyżeczka przyprawy typu wegeta
  • Dodatkowo:
  • 3 łyżki oleju
  • pół cebulki

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Gotowane mięso przekręcamy przez maszynkę razem z marchewką i uprzednio pokrojoną i podsmażoną cebulką. Przyprawiamy do smaku. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka, nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi.
  2. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-8 minut od wypłynięcia. Podajemy polane podsmażoną na oleju cebulką. Smacznego...
mięso obiad pierogi mięso gotowane mięso z zupy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze