Pierogi z mięsem i kapustą

bardzo dobre...

Dodany przez: Ewelina_b

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Ciasto na pierogi wg uznania
  • Farsz:
  • kapusta biała 1 główka mała
  • mięso np z rosołu 0,5 kg
  • cebula 1
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa vegeta lub kucharek

Przygotowanie

  1. Kapustę gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę razem z mięsem. Doprawiamy do smaku, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i lekko przesmażona na tłuszczu.
  2. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na cienkie placki. Szklanką wyciskamy krążki, nakładamy farsz i sklejamy brzegi.
  3. Pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę, gotujemy aż wypłyną na wierzch.
mięso obiad kapusta biała
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze