Pierogi z kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym

Ocena:

4.48 (176)

  • 60 min.

Przepyszne pierożki

Składniki:

  • Ciasto na pierogi:
  • 500 gram mąki poznańskiej
  • sól prowansalska 1 łyżeczka
  • woda letnia 1-2 szklanki podczas zagniatania sie okaże ile trzeba dodać
  • Farsz:
  • kasza gryczana 1 woreczek
  • pieczarki 400 gram
  • ogórki kiszone 4 sztuki
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylia 4 łyżeczki
  • papryka ostra czerwona 1 łyżeczka
  • sól cytrynowa 1 łyżeczka
  • czosnek niedzwiedzi 3 łyżki

Pierogi z kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wyrobiłam ciasto z mąki soli i wody wykrawałam kółka i nakładałam farsz składałam na połowę i zawijałam do środka rogi fajne takie wyszły . Gotowałam do wypłynięcia po odsączeniu wody podpiekłam je na oleju.
  • Farsz - usmażyłam pokrojone na drobno pieczarki dodałam do nich ogórek kiszony pokrojony drobniutko i kasze ugotowaną . Doprawiłam przyprawami wyszedł ostry smaczny farsz taki jaki miał być pyszności .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne