Pierogi z kapustą i ziemniakami

Pierogi z kapusta i ziemniakami są znakomitą potrawą.

Dodany przez: kinia250

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
100 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1kg mąki tortowej
  • 1jajko
  • 3łyżki oleju
  • 1łyżka soli
  • 1,5 szklanki ciepłej wody(ugotowanej)
  • 1kg kapusty kiszonej z marchewką
  • 2 średnie cebule
  • 3kg ziemniaków
  • kucharek
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Farsz do pierogów przygotowujemy dzień wcześniej.Gotujemy kapustę kiszoną,gdy jest już gotowa odcedzamy ją dobrze żeby miała jak najmniej wody i szatkujemy drobniutko.Na patelni smażymy cebulkę drobno pokrojoną gdy nam się już zarumieni dodajemy poszatkowaną kapustę i razem podsmażamy chwilkę.Gotujemy ziemniaki potem je ubijamy i po ostygnięciu łączymy z wcześniej przygotowaną kapustą.Farsz mamy gotowy.Ciasto:Łączymy wszystkie składniki i dokładnie rozrabiamy ciasto i lepimy pierogi.
obiad pierogi kapusta pierożki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze