piernikowy przekładaniec

pyszny piernikowy przekładaniec z masą budyniową

Dodany przez: madziarzeszow

piernikowy przekładaniec

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 50 dkg maki
  • 25 dkg cukru
  • 5 jajek
  • 20 dkg miodu
  • 20 dkg masła
  • 1 łyżka przypraw do piernika
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • budyn śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 5 łyżek marmolady

Przygotowanie

  1. 5 dkg cukru zrumień w rondelku, wlej 100 ml wody , gotuj ,aż sie karmel rozpuści .
  2. Połowę masła utrzyj z resztą cukru i żółtkami . dodaj miód ,karmel,mąkę , kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszaj . Połącz delikatnie z pianą białek.
  3. Ciasto przełóż do formy .piecz ok 50 min w 200stopniach . Ostudż, przekrój na dwie części.
  4. Pierwszy posmaruj marmoladą , a drógi masą złoż w jedność.po wierzchu mozna posypać cukrem pudrem.
Boże Narodzenie przekąska deser dla dzieci piernik ciasto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze