pieczony łosoś z warzywami

pyszna propozycja na obiad, można powiedzieć, że popisowe danie:)

Dodany przez: pchelka79

pieczony łosoś z warzywami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 filet łososia norweskiego bez skóry (800 g)
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 1 plaster sera radamer
  • natka pietruszki
  • sok z limonki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie

  1. filet skropić sokiem z limonki i oliwą, przyprawić,
  2. cukinie i pomidory pokroić w plasterki, pokropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić,
  3. w naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, dookoła warzywa na przemian plastry cukinii i pomidora,
  4. ser pokroić w paseczki ułożyć na rybie,
  5. natkę posiekać, posypać nią rybę i warzywa,
  6. piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 30 min
ryby warzywa obiad łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze