Pieczone warzywa

Zestaw warzyw może być podany jako dodatek do mięsa, lub jako danie z sosem lub dipem.

Dodany przez: anonymous

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
3 kcal
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 marchewki, obrane, pokrojone w ćwiartki
  • 2 średnie rzepy, obrane, pokrojone w ćwiartki
  • 3 buraki, obrane, w kawałkach
  • 2 cebule, obrane, pokrojone w ćwiartki
  • 4 pomidory, pokrojone w połówki
  • 6 ziemniaków, obranych, pokrojonych w grube plastry
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka wody

Przygotowanie

  1. Przyprawy do smaku (głównie zioła, odrobina soli)
  2. Umieszczamy wszystkie składniki w dużym naczyniu do pieczenia, posypujemy przyprawami, podlewamy wodą, można delikatnie skropić oliwą.
  3. Pieczemy powoli w temperaturze 150-180 stopni ok 45 minut.
obiad buraki marchewka rzepa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze