Pieczone Udka z Kaczki

Uwielbiam kaczkę pieczoną w całości ale jej udka jeszcze bardziej.

Dodany przez: medon

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.67 z 3 głosów)

Składniki

  • 3 Udka z kaczki
  • Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 200 ml. Czerwonego wytrawnego wina
  • Bylica pospolita ( beifuß )
  • Estragon
  • Słodka papryka
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą, posypać bylicą, estragonem i słodką papryką / odstawić na kilka godzin do lodówki /.
  2. ► W garnku na mocno rozgrzanym tłuszczu ułożyć udka z kaczki i obsmażyć je ze wszystkich stron podlewając wodą, później dodać wytrawne wino czerwone. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu obracając, aż będzie miękkie a skórka z rumienieje.
mięso obiad masło ziola margaryna udka z kaczki czerwone wytrawne wino
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze