PIECZONE KOTLETY Z KARCZKU

Ocena:

4.44 (176)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Bardzo smaczne danie

Składniki:

  • 1 kg karczku
  • 0,5 kg cebuli
  • 40 dag żółtego sera
  • 40 dag pieczarek
  • przyprawa do karkówki
  • oliwa
  • majonez

Pieczone kotlety z karczku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karczek umyć pokroić na kotlety i rozbić
  • Natrzeć przyprawą do karczku wymieszaną z oliwą i zostawić na noc w lodówce.
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia rozłożyć kotlety posmarować majonezem posypać pokrojoną cebulą i piec 50 ninut
  • Pieczarki udusić i posolić
  • Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  • Na mięso nałożyć pieczarki posypać serem i piec aż ser się rozpuści
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne