Pieczone Golabki

Danie na kazda okazje

Dodany przez: Kasiczek

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 wloska kapusta
  • 60 dkg mieszanego miesa mielonego
  • paczka ryzu(ugotowac)
  • 1 jajko
  • zabek czosnku
  • sol, pieprz, majranek
  • olej,
  • lyzeczka bulionu instant

Przygotowanie

  1. Z kapustki wycinamy glaba i blanszujemy w goracej wodzie jakies 10 minut.
  2. Do miesa dodajemy jajko, drobno posiekany czosnek, przyprawy i ugotowany ryz (100 g)- razem mieszamy
  3. Oddzielamy liscie i na kazdy kladziemy mieso i zawijamy.
  4. Na blaszke polana odrobina oleju i ukladamy golabki
  5. Posypujemy majerankiem, polewamy olejem, posypujemy bulionem i polewamy szklanka wody
  6. Wstawiamy do piekarnika na ok godzine( po pol godzinie przewracamy golabki na druga strone) .
  7. Polecam!!! Mozna zrobic do tego sosik pomidorowy.
  8. Podawac z pieczywem lub ziemniakami
warzywa obiad ryż mięso mielone kapusta włoska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze