pieczona_kaczka_w_miodzie1

Pieczona kaczka w miodzie

Ocena:

4.46 (160)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

Kaczka na słodko.

Składniki:

  • Piersi z kaczki/ udka.
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • cząber
  • 4 ząbki czosnku
  • garść suszonych śliwek

Pieczona kaczka w miodzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sos sojowy
  • olej
  • miód
  • przyprawy
  • posiekany czosnek mieszamy i smarujemy mięso.
  • Mięso odpowiednio umyte i osuszone nacieramy marynatą. Tak przygotowane odstawiamy na 2 godziny do zamarynowania.
  • Śliwki układamy razem z kaczką do pieczenia.
  • Kaczkę pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem przez godzinę. Co jakiś czas polewamy ją sosem
  • który wytworzy nam się w trakcie .
  • Podane z sałatką;)
  • Gotowe.
  • Smacznego.

Porady

Zobacz też: Burger z kaczki z marynowaną czerwoną kapustą

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne