pieczeń z mięsa mielonego

Pyszna pieczeń:)

Dodany przez: s.belata

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • - 1/2 kg mięsa mielonego
  • - 1 jajko
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 2 łyżeczki vegety
  • - pęczek koperku
  • - 10 dag startego żółtego sera
  • - pół szklanki zielonego groszku
  • - papryka mielona słodka, majeranek

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, vegetę, drobno pokrojony koperek i dokładnie mieszamy;
  2. Mięso wykładamy na pergamin i formujemy "placek" grubości około 1 cm, posypujemy serem żółtym i groszkiem, zwijamy mięso, zaklejamy boki;
  3. Wkładamy mięso do keksówki, posypujemy papryką, majerankiem i pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni C, 15 minut przed końcem pieczenia odlewamy wytworzony sos.
mięso groszek kolacja mięso mielone ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze