Pieczeń w sosie własnym

Doskonała pieczeń do obiadu jak i do chleba

Dodany przez: euphoria

Pieczeń w sosie własnym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1,5 kg szynki lub łopatki wieprzowej

Przygotowanie

  1. Surowe mięso namacerowac olejem z przyprawami (sól, pieprz, majeranek, oregano, przyprawa do mięs itp..) zostawić na noc.
  2. Wstawić do piekarnika lub prodiża, upieć.
  3. Upieczone mięso wyjąc z brytfanki, wywar zagęścić mąką z wodą do porządanej konsystencji.
  4. Podawać z ryżem i ananasami lub brzoskwiniami z puszki.
mięso obiad sos pieczeń
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze