Domowa pieczeń z mięsa mielonego

Ocena:

4.38 (194)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
Dobrze smakuje z ryżem i szpinakiem, świetnie nadaje się również jako dodatek do chleba

Składniki:

  • 800g mięsa mielonego
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • słodka papryka w proszku

Domowa pieczeń z mięsa mielonego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę namoczyć w mleku. Obrać cebulę, wypłukać pietruszkę i drobno posiekać. Bułkę dokładnie odcisnąć i lekko porozrywać. Mięso, cebulę pietruszkę i bułkę wymieszać z jajkami na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Pieczeń przełożyć do natłuszczonej blaszki i piec około 75 min w temp 200C.

Porady

A może pieczeń rzymska? Sprawdź przepis!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne