Pieczeń drobiowo wieprzowa

pyszna pieczeń np na niedzielny obiad!

Dodany przez: kwielg

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1kg filet drobiowy
  • 1kg mięso mielone wieprzowe
  • 30dkg pieczarek
  • 20dkg ser żółty
  • 1 zupa ogonowa
  • 1 mała śmietana
  • przyprawa do kurczaka
  • jajko
  • cerstwa bułeczka
  • cebula
  • sól pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso drobiowe pokroić w paski,przyprawić lekko przyprawą do kurczaka.Mięso mielone zrobić tak jak na kotlety.Na wąską blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłozyć mięso drobiowe,następnie przygotowane mięso mielone.Pieczarki pokroić w ćwiartki,lekko poddusić i wyłożyć na mięso mielone.Ser zetrzeć na grubej tarce i wyłożyć na pieczarki.Zupę ogonową wynieszać ze śmietaną,wylać na ser i przykryć folią aluminiową.Włożyć do nagrzanego pieca i piec 1godz w 180 stopniach.Pod koniec pieczenia ściągnąć folię i zrumienić.Podawać z ryżem na sypko lub frytkami,oraz z sezonową surówką.Można również podać z kluskami śląskimi wtedy podajemy z sosem pieczarkowym.
mięso obiad pieczarki wieprzowe mięso drobiowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze