Pieczarki z grilla faszerowane rukolą z serem żółtym

Szybka i smakowita przystawka na każdą imprezę domową pod chmurką.

Dodany przez: Angua

Pieczarki z grilla faszerowane rukolą z serem żółtym

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 10 dużych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • Rukola
  • Ok. 5 plasterków żółtego sera
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa warzywna - Vegeta

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci.
  2. Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Przyprawiamy Vegetą. Ściągamy z ognia.
  3. Rukole siekamy i dodajemy do cebuli. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Na wierzchu kładziemy kwadracik żółtego sera. Pieczemy na grillu 15-25min.
grill grzyby ser warzywa przekąska pieczarki rukola potrawa z grilla
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze

Podobne przepisy