Pieczarki faszerowane

Pyszna alternatywa dla faszerowanych jajek:) na imieninach pieczarki pierwsze zniknęły ze stołu:)

Dodany przez:

Pieczarki faszerowane

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 30 dag pieczarek
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • farsz:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1/4 papryki konserwowej czerwonej i żółtej
  • 2 rzodkiewki
  • 2 łyzeczki śmietany
  • 1 łyzeczka majonezu
  • 2-3 plasterki szynki
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać i wyciąć nóżki. Obtoczyć w jajku i bułce. Piec w 200 st C przez 40-50 minut. Reszte składników drobno pokroić i wymieszać ze smietaną i majonezem. Do pieczarek włożyć farsz.
jajka przekąska kolacja wegetariańska pieczarki faszerowane farsz nadzienie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze